Laat van je horen op social media

Spreek je uit op social media. Laat op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram weten waar jij dagelijks tegenaan loopt en waar echt verandering in moet komen. Geef voorbeelden. En gebruik steeds de hashtag #2MiljoenStemmen. Graag met de hoofdletters, want dan kan ook voorleessoftware de hashtag goed lezen.

Tag de verantwoordelijk wethouder of een lokale politieke partij

Spreek een wethouder rechtstreeks aan, stel hem of haar een vraag. Of leg je standpunt voor aan een politieke partij. Dat doe je door achter je vraag of standpunt een @ met de naam van de wethouder of partij te plaatsen. En gebruik ook hierbij steeds de hashtag #2MiljoenStemmen. Politici zoeken online veel de dialoog op met burgers en organisaties. Zeker tijdens deze coronacrisis. Maak daar gebruik van!

Maak het persoonlijk

Laat weten wat jij in jouw dagelijks leven nodig hebt om goed mee te kunnen doen aan de samenleving. Maak duidelijk wat, waar en wanneer het in jouw leven nog misgaat en wat de gemeenteraad daaraan kan of moet veranderen. Laat ook weten wat het voor jou persoonlijk betekent dat je niet volwaardig mee kunt doen.

Volg en deel #2MiljoenStemmen

Volg de berichten met de hashtag #2MiljoenStemmen, bijvoorbeeld via Twitterdeck. Zo kun je alle verhalen lezen en vervolgens ook zelf delen in je eigen netwerk.

Niet op social media? Ook dan kun je meedoen

Op deze website publiceren we persoonlijke verhalen. Mail ons je verhaal en we bekijken of we jouw verhaal hier ook kunnen plaatsen. Stuur je verhaal naar contact@2miljoenstemmen.nl

Sluit als organisatie aan

Ook als organisatie kun je aan deze actie meedoen. Dat kan door:

  • Je eigen achterban oproepen mee te doen aan #2MiljoenStemmen.
  • Je eigen standpunten en acties rond de verkiezingen delen met de hashtag #2MiljoenStemmen.
  • Social-media berichten met de hashtag #2MiljoenStemmen delen via je eigen social media-kanalen.
  • Op je eigen website en in je nieuwsbrief een bericht plaatsen over deze verkiezingsactie.
  • Je aanmelden als ondersteunende organisatie van de actie #2MiljoenStemmen. Stuur een mail naar contact@2miljoenstemmen.nl.

Dit zijn de organisaties die de actie #2MiljoenStemmen al ondersteunen.